google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

perjantai 27. syyskuuta 2013

A FABULOUS FAST

Olen tässä viime aikoina popsinut erästä pikaruokaa oikein olan takaa ja niin koukuttunut, että ajattelin ihan teillekin asti sen jakaa. Kaiken lisäksi tämä pikaruoka on ihan superterveellinen (tosin itse lisäsin siihen viime kerralla fetaa ja täytyy sanoa, että epäterveellisyydestään huolimatta se oli kyllä ihan piste i:n päälle).

Pääraaka-aineet ovat tässä:

(Aiai, syksy tulee ja kuvat alkavat näin illalla otettaessa olla epätarkkoja)


 Kvinoa, avokado ja kidneypavuthan nauttivat suoranaista superfoodin asemaa. Kidneypavut esimerkiksi ovat mustikan jälkeen yksi suurimmista antioksidanttien lähteistä sen lisäksi ne mm. alentavat kolesterolia ja sisältävät suuren määrän kuitua. Kvinoa taas on varsinainen Andien ihme. Se on proteiinirikas, mutta vähäkalorinen ja sisältää mm. riboflaviineja. (P.S. Kvinoa on myös gluteenitonta).

Noniin. Yritän siis sanoa, että tämä todellakin on pikaruoka, joka on herkullista, mutta myös terveellistä (ainakin oman mittapuuni mukaan). Ja olen siis aika innoissani. Minusta on aina mahtavaa keksiä joku nopea herkku, josta voi nauttia pitkän työpäivän jälkeen ilman, että potee huonoa oloa hetkeä myöhemmin.

Eli siis nopea ja simppeli ohje nopealle herkulle: kvinoa huuhdellaan ja keitetään, pavut huuhdellaan, tomaatti ja avokado pilkotaan (sekä feta jos sitä joukkoon haluaa laittaa - terveellisyyshengessä fetajuuston voisi toki korvata tofulla, mutta itse olen vain äärimmäisen perso tuolle happamalle herkulle). Keittämisen jälkeen kvinoa huuhdellaan kylmässä vedessä ja ainekset heitellään sekaisin kulhoon. Päälle lorautetaan oliiviöljyä, puristetaan 1/2 limen mehu ja rouhitaan mustapippuria.



 Siis nam! Ihan oikeesti!


Itse söin salaatin kreikkalaisen jogurtin kanssa ja nannaa oli. Ja vei nälänkin sekä piti sen poissa.



Herkullista perjantai-iltaa!

5 kommenttia:

  1. Kiitos taas kokeilun arvoisesta reseptistä. :) Myös muut vegereseptit menevät kokeiluun ja neulomisenkin olen päättänyt opetella, joten kiitos näistä innostuksista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas ihana kuulla, että olen onnistunut innostamaan sinua uusiin kokeiluihin! Neulominen on kyllä aivan ihana harrastus, yksi rentouttavimmista, mitä tiedän. Kannattaa aloittaa työ, jossa käytetään paksua lankaa ja isoa puikkokokoa, niin on palkitsevampaa, kun työ edistyy nopeammin :)

      Poista
  2. Tämä taisi juuri ratkaista mun eväsruokaongelman. Kuulostaa nimittäin reseptiltä jota varioimalla saa loputtoman määrän hyviä lounassalaatteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti! Non-vegeistä tuli mieleen ainakin heti lohi, katkarapu, kana ja tonnikala, jotka toimivat reseptissä varmasti. Vinkkaa, jos keksit jotain tosi toimivia komboja :)

      Poista

Suositut tekstit