google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

lauantai 21. syyskuuta 2013

PÄIVÄPATIKASSA EVOLLA

Siskoni tuli viikonlopuksi kylään, joten viimein saimme toteutettua Evon retken, jota esikoinen oli odottanut koko kesän. Jätimme nyt kyllä yöpymättä - säätiedotus oli sen verran epävakainen. Keskimmäinen, jolla lottovoitto osui nappiin niin korvatulehduksen kuin angiinankin osalta jäi kotiin, mutta nautti isoäidin hemmottelusta (josta voidaan jakaa monia mielipiteitä, että oliko sillä vaikutusta paranemiseen positiivisessa vai negatiivisessa mielessä ;)

Matkalla auton tuulilasia piiskannut sade sai jo vähän huolestumaan, mutta perillä vallitsi aikalailla täydellinen syyskeli. Taivas puoliksi plvessä ja aina välillä aurinkokin kurkisteli matkamme edistymistä. Näillä lyhyillä päivreissuilla yksi parhaista asioista ovat aina eväät: taivasalla nuotion äärellä syöty ruoka maistuu niin paljon paremmalle!



Omppu sai Pyhältä matkamuistoksi oman buffin.


Tätsy ystäväin <3


Kasvischili

Retkellä kokkaamiseen on yksi sääntö: kaikki valmistellaan kotona mahdollisimman pitkälle eli leikataan, silputaan, annostellaan jne. 

1 kesäkurpitsa
1 iso porkkana
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 chilin sisusta

(nämä kaikki kuutioidaan ja hienonnetaan kotona ja pakataan rasiaan)

2prk tomaattimurskaa
3dl vettä
1prk GoGreen mustia papuja
loraus oliiviöljyä
kuivattua korianteria ja basilikaa
mustapippuria
suolaa

Vihannekset kipataan trangiaan kattilan pohjalle ja kuullotetaan oliiviöljyssä. Lisätään vesi joukkoon ja annetaan hautua kannen alla hetki. Lisätään tomaattimurska, pavut ja mausteet. Annetaan hautua hetki ja syödään tuoreen leivän kanssa.


Tikkupullat

4dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
0,5tl suolaa
1tl kuivahiivaa
1,5dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon 42 asteinen maito. Vaivaa taikinaa hetki ja irroittele pyöryköitä, joista leivot "matoja". Nämä pakataan kerroksittain rasiaan ja väliin leivinpaperia. Sitten vain paistetaan notskilla kauniin kullanruskeiksi ja syödään hillon kanssa tai ihan sellaisenaan.


Nam, makkaraa! Perheen miehille maistuu leirinuotiolla aito makkara ;)

Syksyn tuore sudenpentu näyttää, miten nuotio sytytetään.


The Force. Tai näkymättömässä hämähäkinseitissä keskellä ilmaa roikkunut syksyn lehti.



Toisilla riittää energiaa toisia enemmän...

Koiruuskin oli mukana.


Kesä ja syksy.



Saimme jo vähän esimakua syksyn väriloistosta.



Rentouttavaa sunnuntaita!

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva retki teillä. Näyttääpä tosi syksyiseltä siellä Suomessa... Täällä vielä kuljetaan sortseissa ja t-paidassa. Pipot ja muut syksyreleet tuntuvat tosi kaukaiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella syksyinen keli verrattuna viikon takaiseen! Tosin lämpöä oli vieläkin sellainen 13 astetta, että kylmä ei kyllä ollut vuodenaikaan nähden.

      Musta on kyllä ihana, kun syyskelit tulevat - rakastan huiveja ja hattuja :D

      Poista
  2. Näyttää kivalta! (osin teidän innoittamana) kaavaillaan patikointia ensi keväälle. Piti mennä jo nyt syksyllä, mutta aikataulut ovat solmussa. Keväällä siis, vielä arvotaan pääseevätkö mimmit mukaan. Aika näyttää ;)

    Meilläkin oli tuore sudenpentu. Mutta muutaman viikon harrastamisen jälkeen päätti ettei halua jatkaa. Pöh. Poika kuitenkin oli varma päätöksestään ja osasi sen perustellakin, joten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas hauskaa, jos meidän reissut ovat vähän innoittaneet :) Tämä on kyllä loistoharrastus! Ollaan miehen kanssa mietitty, että varmaan ainoat harrastukset, joissa lapset saa mukaan vielä teini-ikäisenä ovat vaeltaminen ja laskettelu :D

      Onpa tosi harmillista, ettei sudenpentuilu ottanut tulta alleen. Suosittelen kyllä kokeilemaan ehkä myöhemmin toista lippukuntaa, sillä noissa on ihan hurjia eroja! Toiset aloittavat mielenkiintoiset puuhat heti ja ovat todella aktiivisia, toiset sitten himmailevat ja duunailevat vähän mitä sattuu (oma urani jäi jälkimmäisestä syystä myöskin lyhyeksi). Luke on meripartiossa, jossa oltiin jo toisella partiokerralla purjehtimassa ja lapset saivat ohjata, nostaa purjeita yms. Osaa jo sytyttää tulen ja ensi kerralla harjoittelevat ensiaputaitoja - lapsille siis todella annetaan vastuuta ja opetetaan jännittäviä, mutta samalla erittäin hyödyllisiä asioita. Ensi kesänä onkin jo vuorossa viikon purjehdusleiri Helsingin saaristossa :)

      Poista

Suositut tekstit