google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

SYYSRETKELLÄ

Suopursun huumaava tuoksu, toisiaan vasten nuokkuvat tupasvillat, rahkasammaleen seassa piilottelevat karpalot ja kurjen melankolinen kujerrus jossain kauempana. Kun sulkee silmänsä, voi palata ajassa taaksepäin 20 vuotta, nähdä vaaleapalmikkoisen tytön, joka seisoo isänsä vieressä opetellen suokasveja nimeltä ja kuulostellen hiljaisuutta, jonka rikkovat ainoastaan silloin tällöin kuultavat suolintujen äänet. Retkeily omissa lapsuudesta tutuissa maisemissa omien lasten kanssa liikuttaa sisintä aivan erityisellä tavalla.

Metsässä oli jo syksy.

Jo lapsena rakastin tätä näkyä, kun aurinko siivilöytyi oksiston läpi ja pilkutti metsän lattian.


Ensimmäinen asia lasten kanssa retkeillessä on antaa heidän valita itselleen kepit vaellussauvoiksi. Aikuisina me toki tiedämme, mikä se ihanteellinen pituus olisi, mutta pidämme kuitenkin suumme kiinni ;)


Etsinetsin karpaloita...


Suklaiset myslieväskeksit n. 25kpl

2dl sokeria
2dl fariinisokeria
3dl kaurahiutaleita
3dl vehnäjauhoja
1dl pähkinärouhetta
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
(rusinoita)
200g tummaa suklaata murskattuna pienemmiksi paloiksi
100g sulatettua voita
2 munaa
muutama rkl maitoa

Sekoita munat ja sokerit. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään kohotusaineiden kanssa. Lisää joukkoon vuorotellen rasvan ja nesteen kanssa. Nostele reilu ruokalusikallinen taikinakakkaroita leivinpaperille. Paista 225 asteessa n. 10-12min.




Auringossa oli vielä mukavaiset 20 astetta lämmintä, vielä se kesä täällä viipyilee <3


Lopulta löydettiin karpaloita!


Näin käy joka kerta...

:)



Sudenkorento johdatti meitä polkua pitkin kotiinpäin.


Yleisesti ottaen suolla retkeily lasten kanssa on siitä helpoimmasta päästä - pitkospuita pitkin on helppo pienenkin tallata ja toisaalta pitkospuut rajaavat reitin aika hyvin ja vähentävät mahdollisuuksia kirmata reitiltä syrjään ;) Eilinen reittimme oli 6km pituinen, juuri sopiva tuollaiseksi muutaman tunnin pyrähdykseksi ja aivojen nollaukseksi. Luontoon.fi on muuten loistava sivusto pienten ja isompien luontoretkien suunnitteluun, hakutoiminnolla voi etsiä esim. juuri omaan tarkoitukseen sopivan retkikohteen. Jos vaikka joku muukin haluaa käydä kokemassa alkusyksyisen suon rauhaa ja kauneutta :)

Aurinkoista sunnuntaita! Tänään meillä syödään karpaloita kinuskikastikkeen kera, namnam!


//A wonderful early fall day at the moore! I love the smells of the plants and the noises from the birds that carry back memories from my own childhood. We did a little cranberry hunting with my eldest son and tonight we will have cranberries with caramel sauce for dessert. Yummy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut tekstit