google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

INTIAANIKESÄ

Muistan yhden syksyn, tarkemmin sanottuna sen, jolloin menin kuudennelle luokalle. Syyskuun alussa iski hillitön intiaanikesä ja pojat, me otimme siitä kaiken irti. Harvoin me niistä pääsemme täällä Pohjolassa nauttimaan, mutta on se vaan nannaa... Kauniit ilmat ja lasten harrastukset ovat pitäneet kiitettävän kiireisinä. Jokin tässä syksyssä, uusille aluille ja haasteille pyhitetyssä vuodenajassa, vetoaa minuun. Kouluun rientävissä lapsukaisissa on jotain ihanan nostalgista ja mieleen tulvii muistoja omasta lapsuudesta samalla, kun uunissa paistuu omenapiirakka, kirpeässä auringonpaisteessa lehdet leijailevat maahan ja aamulla huuruavan hengityksen eteen kiedotaan vähän paksumpaa huivia, kun taas illalla tunnelmoidaan öiden paluuta takkatulen valossa punkkulasi kädessä.

Tervetuloa syksy! Mutta kiitos kesä, että viipyilet vielä hetken täällä!


Lapsille yksi keskusta-asumisen lemppareista on se, että puisto, johon ennen teimme retkiä autolla, on nyt se lähin leikkipuisto.




Eilen käytiin viipurilaisilla markkinoilla 1930-luvun henkeen.

Suosittelen lämpimästi kaikille, joilla on yhtään sukujuuria Viipuriin. Esikoiseen vaikutti suuresti se, että isopappa oli hänen ikäisensä joutuessaan pakenemaan sodan tieltä omasta kotikaupungistaan.

Viimeinen Suomen lippu, joka liehui Viipurin linnan salossa.

Markkinatunnelmaa.

Nämä hahmot liittyivät kai jollain tavalla Taiteiden lauantaihin, jota vietettiin samalla.



Ja sitä omenapiirakkaa. Wanhan ajan tyyliin.


//We've had the unexpected pleasure of an Indian summer - a pure rarity to us Notherners. So we're taking full advantage of it and spending as much time outside as possible! But I do enjoy the fall: the crisp air that makes one like to wear a chunky scarf around one's neck, the nights that are now getting back their darker hues and give one the pleasure of enjoying the candle light or the warmth of a fire place whilst sipping a good, dark red wine and baking apple pies from newly harvested fruit or watching the leaves fall down as the cool autumn breeze blows through the branches.

So with this I do welcome the fall - but am grateful for the few unexpected extra days with summer lingering by!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut tekstit