google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

tiistai 26. marraskuuta 2013

PICTURE PERFECT & ARVONTA
Millainen on täydellinen perhekuva? Sellainen, jossa perhe posaaraa valkoista taustaa vastan, pepsodentit vielä suupielissä vaahdoten, yllään vaatteet joita käytetään vain juhlapäivinä. Vai kuva, johon on taltioitunut pala aidosta hetkestä, joko luonnollisesta syntyneestä tai hienovaraisesti ohjaillusta?


 Minulle onnistunein kuva, on sellainen, joka herättää fiiliksen: ”Hei, tuossa ollaan me!”. Kuva tuo kirkkaana mieleen muistoja, kuten: ”Ainiin, Liljalla oli tuolloin tapana suipistaa suutaan tuolla suloisella tavalla.” tai ”Tuo on se paita, jota Joona ei riisunut viiteen päivää.” Luonnollisesti on perheitä, jotka eivät automaattisesti syty ilmiliekkeihin kameran edessä (väittäisin, että näitä on jopa enemmistö asiakkaistamme), silloin kaivataan hienovaraista ohjausta. Näissä tilanteissa on tärkeää lukea sitä perhettä - mikä sopii juuri heille. Aitoja kuvia ei saada lätkäisemällä jokaiselle kuvattavalle sitä samaa pakettiposeeraustusinaratkaisua. Ja lapsista ei saa hyviä kuvia ellei heitä saa rentoutumaan - ja tämä usein tarkoittaa sitä, että ensin pitää voittaa heidän luottamuksensa, tulla pois sieltä kameran takaa ja tutustua myös siihen pehmolelukaniin, jota lapsi kainalossaan kantaa.


Minulle ja Jerelle kuvaaminen on intohimo. Me haluamme tarjota asiakkaillemme aitoja, omaperäisiä ja erityislaatuisia kuvia. Kuvia, jotka ovat yhtä yksilöllisiä kuin perhe itse. Paljon luvattu? Ehkäpä. Mutta me uskomme, että vain lupaamalla paljon, voimme tehdä jotain mahtavaa. Ja tätä lupausta lunastamaan syntyi Lumo Photography – yhden ammattivalokuvaajan ja yhden innokkaan visualistin yksilölliseen lifestyle-kuvaukseen erikoistunut yritysvauva.
 
Palatakseni alkuun, millainen on siis sinusta täydellinen perhepotretti? Mitä ominaisuuksia toivot lapsestasi otetulta kuvalta? Olisi mahtavaa kuulla ajatuksianne!

Ja siitä arvonnasta: arvon nyt siis kaikkien blogini lukijoiden kesken 1,5h kuvaussession Lumo Photographyn tiimin kanssa. Luonnollisesti jokin sijaintirajoitus on pakko laittaa ja tällä hetkellä liikumme joustavasta n. 100km säteellä pk-seudusta. Toki kuvausta on mahdollisuus sopia loma-ajoille, mikäli voittaja tulee muualta ja liikkuu pk-seudulle päin lomillaan. Yleisesti ottaen toimimme kuitenkin me tulemme sinun luoksesi –periaatteella, sillä olemme huomanneet, että aidoimmat kuvat saadaan perheen omalla reviirillä: kotona tai muussa merkityksellisessä paikassa. Kuvaamme esimerkiksi vastasyntyneet omassa kodissaan lämmittävän lampun alla vaikka heti synnäriltä kotiuduttua. Ja missään nimessä emme kuvaa vain lapsiperheitä, vaan myös pariskuntia ja lemmikkieläimiä – sinun elämääsi.

Osallistuaksesi arvontaan sinun ei siis tarvitse kommentoida mitään (ellet sitten ole blogini lukija ja ehdottomasti halua olla osallistumatta arvontaan), mutta toivon saavani teiltä ihan aitoja vastauksia yllä oleviin kysymyksiin. Arvonnan suoritan 1.12.13 ja voittajan julkistan blogissa heti seuraavana päivänä. Onnea siis arvontaan! Olisi mahtavaa tulla kuvaamaan juuri sinua! Lupaan, että siitä tulee tosi nastaa!

(Oikeudet postauksen kuviin omistaa Lumo Photography).

P.S. Onnistuin muokkausyrityksen yhteydessä poistamaan tämän alkuperäisen tekstin ja kirjoittamaan kokonaan uuden, pahoittelut niille, jotka ehtivät jo kommentoida – olisi mahtista, jos jaksaisitte tehdä niin uudestaan J )


ARVONTA ON SULKEUTUNUT! ILMOITAN VOITTAJAN HUOMENNA!


60 kommenttia:

 1. Ihana arvonta :) Olisipa mahtavaa voittaa, sillä perhekuva, jossa Valtterikin olisi mukana, uupuu vielä.

  Minusta parhaat perhekuvat ovat sellaisia, missä ei tönötetä virallisena. Lapset saavat olla lapsia, touhuta ja telmiä. Parhaissa perhekuvissa on mielestäni myös pieni taiteellinen lähestymistapa, joka sitten erottaa nämä kuvat tavallisista, päivittäin räpsityistä kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan arpaonnea! Ja jollei osu, niin kaikki vuoden loppuun mennessä varatut kuvaukset tehdään "avajaishintaan" :) Olispas kiva päästä kuvaamaan teidän poikia!

   Tuo taiteellinen puoli on meille erityisen lähellä sydäntä. Tykätään molemmat kuvata kuvia, jotka eivät ole suoraan potretteja, kuten esim. postauksessa oleva kuva selkäpuolelta kuvatusta Ompusta, joka on minusta hyvin vaikuttava minä olen pieni ja maailma on niin suuri -asetelmassaan :)

   Poista
 2. Parhaissa perhekuvissa välittyy tunnelma ja se aito tilanne. Meillä lapsuudenperheestä varmaan parhain perhekuva on veljen ylppäreistä, joissa minä huudan pää punaisena koska en halua naapurin miehen kuvaavan. Jotenkin ne sen jälkeen otetut eivät ole jääneet ikinä niin hyvin mieleen.

  Ja tosiaan ihana arvonta, olen sinun kuviasi ihaillut jo vuosia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua alkoi niin naurattaa tuo kuvauksesi - monesti juuri nuo aidot hetket ovat niitä mieleenpainuvimpia!

   Oih, olipa kauniisti sanottu ja kiva kuulla!

   Poista
 3. Kuvailit jo täydellisen (perhe)potretin, etten osaa sitä paremmin sanoa: kuvasta välittyvä tunne on sata kertaa tärkeämpi kuin tekniset hienoudet - mutta ammattitaitoinen valokuvaaja osaa sitten huomioida nekin, eli valaistuksen, sommittelun, jne. Tämä on yksi hienoimpia arvontoja ikinä, joten haluan ehdottomasti osallistua - ja meidän perheeseen kuuluu myös vikkelä koira, joten meidän voiton myötä (hah, mä en koskaan voita mitään...) pääsisit todella näyttämään taitosi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidä sanoa never... Minäkään en ikinä voita mitään, mutta niin se vain onni potkaisi viime joulukuussa Private Blend -blogin arvonnassa ja mies sai joululahjapakettiinsa juuri sen tuoksun, jota olin kaavaillut ostavani :D

   Minun ja Jeren yhteistyössä yhdistyvät juuri molempien parhaat ominaisuudet: minun silmäni ja Jeren tekninen osaaminen. Yhteistyöhön päädyimme parin yhdessä tehdyn proggiksen myötä, jossa huomasimme, että kun kaksi oli katsomassa, miten jokin näyttäisi parhaimmalta, oli lopputulos ehdottomasti parempaa kuin koskaan! Ja kun kuitenkin suurimman osan ajasta ollaan lasten kanssa tekemisissä, niin se yksi silmä- ja käsipari lisää on ehdoton valttikortti :D

   Poista
 4. Yhdyn edellisiin. Meille tärkeä perhekuva olisi sellainen joka ikävä kyllä edelleen puuttuu. Olemme uusperhe ja lapsia yhteensä 4. Perhekuvaa meistä ei ole,vaikka olemme yhtä perhettä koko konkkaronkka, piittaamatta siitä että apset eivät yhteisiä olekkaan.. Tykkään valtavasti Sonia sinun kuvista,niistä välittyy se aitous ja onnellisuus! Juuri vellaisia haluaisin myös omasta rakkaasta perheestäni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista! Eiköhän me saada teidänkin perheestä kauniit kuvat otettua, jos niin haluat! Laita vain minulle viestiä, niin sovitaan sellainen teille sopiva hinta ja tehdään järjestelyt sen mukaisesti :)

   Poista
 5. Mainio arvonta.
  Ihana toi hyppykuva koko porukasta, hienoja koko setti!
  Mulle paras perhekuva olisi tällä hetkellä sellainen johon saisi koko perheen samaan kuvaan eikä kumpikaan vanhemmista olisi jumissa kameran takana.
  Ja mä taas tykkään sellaisista vanhanaikaisista "pönötyskuvista", mun mielestä niissä on jotain sellaista harrasta, arvokasta ja vähän koomistakin, virallisissa poseerauksissa. Johtuu ehkä siitä että rentoa tilannekuvausta tulee harrastettua itse niin paljon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis!
   Pönötyskuvat voidaan nekin tehdä aina monella eri tavalla ja niistäkin saa todella kivoja, kun vaan joku on valmis "think outside the box" ja hieman tutustumaan siihen kuvattavaan perheeseen :)

   Poista
 6. Samaa mieltä edellisten kanssa. Lisään vielä että parhaat kuvat mielestäni ovat sellaisia joista välittyy jokin tarina niinkuin esimerkiksi tämän postauksen kuvista ja myös tärkeää on että jokaisen kuvattavan oma persoonallisuus heijastuu kuvissa. Keep up the good job!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Persoonallisuus on ehdottomasti tärkeä osa kuvausta, jollei persoonallisuus tule esiin kuvasta, on se käytännössä vailla sielua.

   Poista
 7. "Osallistuaksesi arvontaan sinun ei siis tarvitse kommentoida mitään (ellet sitten ole blogini lukija ja ehdottomasti halua olla osallistumatta arvontaan)"
  Siis häh? Mä en nyt tajua, miten mä osallistun, jos en kommentoimalla? Ja mikä tää Lumo on? Ei ihan nopeella googlailulla löydy suomesta. Onko tämä siis sun oma firma? Jos yhtiöllä on nettisivut, niin laitatko linkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis jokainen blogini lukija osallistuu automaattisesti arvontaan. Anonyymeiltä tarvitsen vähintään sähköpostiosoitteen, mikäli haluaa osallistua. Lumo Photography on minun ja valokuvaaja Jere Kokon yhteistyö, tällä hetkellä Jerellä on omat sivut, mutta Lumolle ne ovat vasta rakenteilla. Varmasti kyllä laitan tänne linkin siinä vaiheessa, kun asia on ajankohtainen :) Lisätietoja toki saa sähköpostilla!

   Poista
  2. Jos siis haluat osallistua arvontaan, niin voit lisätä tähän sähköpostiosoitteesi, muuten minulla ei ole mitään mahdollisuuksia kontaktoida sinua, mikäli voitat ;)

   Poista
 8. Sulla on aina niin ihania kuvia, joten teidän yrityksenne varmasti menestyy :)

  Hyvässä perhekuvassa on hyvä rento tunnelma.

  Meillä olisi tarkoitus ottaa 1-vee kuvien aikaan perhekuvat ja siksi pistänkin kaikki sormet ja varpaat ristiin, että arpaonni suosisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin! Minulla ja Jerellä on ainakin valtava palo ja usko tähän asiaan :)

   Toivotaan arpaonnea!

   Poista
 9. Itse toivon perhekuvalta juuri jotain toimintaa luonnossa ja että lapsen ilmeet ja eleet on ne aidot, mitä ne on oikeastikin. Itseasiassa itse olen myös huono hymyilemään väkisin kuvissa ja siksi kuvia pitäisi räpsiä "salaa". Studiossa lapsi jäykistyy ja hymy on epäaito. Juuri kerhokuvauksessa väkisin laitettiin hymyilemään ja nojaamaan käteen niinkuin mietiskelisi jotain. Kenen lapsi nojaa usein käteen ja katsoo mietiskellen kaukaisuuteen?

  Ihania kuvia nuo mitä laitoit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo kuvaamasi "salaa räpsiminen" on tosia tärkeä pointti - monelle kuvauksessa rentoutuminen on vaikeaa ja silloin pitää lähteä ottamaan niitä kuvia aivan eri lähtökohdista. Yhdelle perheelle sopii toinen, toiselle toinen. Samaa ratkaisua ei voi lätkiä kaikille. Ja lasten kanssa pitää olla vieläkin herkempi. Jollekin lapselle mietiskelevä "katson kaukaisuuteen" voi olla ihan sitä ominta omaa - useammille tuskin kuitenkaan :D

   Poista
 10. Huikea arvonta!

  En osaa kertoa millainen olisi mielestäni täydellinen perhekuva, koska en ole sellaista koskaan perheestäni nähnyt. Sen osaan kyllä kertoa, että täydellistä ei ole ne tyypilliset pönötyskuvat (joita meilläkin siis on). Meillä on hieman vajaa 2-vuotias poika ja kävimme kuvaamossa pojan täyttäessä vuoden, mutta perhekuvat olivat oikeasti aivan kamalia pönötyksineen. Aidot tunteet puolestaan välittyivät kuvista, joissa lapsi ja vanhempi olivat kahdestaan (yhdessäkin kuvassa poika puri isäänsä nenästä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tuo nenästä puraisu! <3 Yksi minun ihanimmista kuvausmuistoistani on eräästä kaksivuotiskuvauksesta, joka tehtiin perheen kodin takaisella niityllä - ensin tämä tarmokas pieni herra tuoksutti äidillään kukkaa ja hetken päästä päätti haukata siitä - kuva on edelleen yksi lempparini :D

   Poista
 11. Samoilla linjoilla edellisten kanssa. Perhepotretin tulisi olla mahdollisimman luonnollinen ja mieluusti jossain muussa ympäristössä kuin studiossa. Meidän perheestä on hankala saada luonnollisia kuvia tai ainakin se on haastavaa kuvajaalle, ollaan sellaisia pönöttäjiä kameran edessä, luonnollisia kuvia tulee vain, jos kukaan ei huomaa kameraa :).
  Ihania kuvia olette ottaneet, noista välittyy se luonnollisuus ja kuvattavat näyttävät onnellisilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista!
   Kamerastressi taitaa olla ongelma aika monelle ja yleensä rentoutumiseen riittää hyvin jo sekin, kun kuvattavat viedään pois studiosta ja jos siitä ei ole apua, niin sitten on muita keinoja - hienot kuvat on kyllä mahdollista saada kaikista :)

   Poista
 12. Aivan mahtavia kuvia. Aitoja! Niitä olisi kiva saada itekin :) t.pv

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pv! Laitathan sähköpostiosoitteesi, mikäli haluat olla mukana arvonnassa :)

   Poista
 13. Me saimme ihania perhekuvia viime kesänä poikamme 1-vuotiskuvauksissa, jossa osa kuvista otettiin koko perheestä. Mentiin lapsen ehdoilla ja kuvaaja oli rento, ei ollenkaan tyrkyttävä ja ihanan "kaukana" kuvattavista. Kesäisenä päivänä ei myöskään tarvittu salamaa ym. Kuvaaja oli harrastelija, mutta ne olivat täydellisimmät kuvat mitä olemme koskaan meistä saaneet. Ensi kevätkesällä /kesänä toivomme uutta kuvausta uudella perhecombolla. Toivottavasti siis arpaonni suosii ja pääsisimme sinun käsittelyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tosiaan se ei ole kokemus, taito tai hienoudet, vaan ainoastaan se, miten lähestyy kuvattavia :)
   Ja oih, onnea odotukseen! Niin ja arvontaan myös!

   Poista
 14. Ehdottomasti haluan osallistua arvontaan. Ihania nuo kuvat! Ja toimintaperiaatteene kuulostavat todella hyviltä. minnakn@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Kiljunen! Arpaonnea sinullekin :)

   Poista
 15. Parhaat kuvat saadaan kun ollaan liikkeellä rennolla mielellä puolin ja toisin! Lapsia kuvatessa on tärkeää että kuvaaja tietää miten lasten kanssa kannattaa toimia, ja kuvaaja osaa "vaivihkaa" ohjeistaa lasta puuhissaan niin että hyviä otoksia saa napattua. Parhaimmat kuvat saa mielestäni luonnossa ja niin että perhe on "omimmillaan" mahdollisesti jonkun heille tärkeän aktiviteetin parissa. On hienoa että nykyisin ainoa vaihtoehto ei ole studiossa otetut pönötyskuvat, vaan tällainen aktiivisempi ja vauhdikkaampikin perhe voi saada omannäköisiä kuvia perheestään. Siksi olisi hyvä jos kuvaajalla olisi joitakin vaihtoehtoja paikoista jotka toimivat hyvänä kuvausympäristönä. Parhaat kuvat ovat mielestäni ne joista välittyy perheen lämmin ja tiivis tunnelma, "tiimihenki" <3

  Onnea teidän yritykselle!
  Heppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hyviä pointteja Heppu! Laitathan minulle s-postiosoitteesi, mikäli haluat olla mukana arvonnassa :)

   Poista
 16. Mukana arvonnassa. :)

  Jos meidä perheestä otettaisiin kuvia, niiden pitäisi ole ehdottomasti olla juuri tuollaisia tilannekuvia. Olemme kaikki niin liikkuvaisia, että jos meidät laittaisi järjestykseen istumaan, kaikilla olisi varmasti tekohymy tms.

  mhmarkkula@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilannekuvat ovat monelle perheelle se paras vaihtoehto, mutta niistäkin saadaan aina sellaisia, jotka käyvät myös raameihin :) Arpaonnea!

   Poista
 17. Parasta on, jos perhe tulee kuvissa esiin aitona, sellaisena kuin he ovat ja siinä ympäristössä mikä on heille luontaista. Ihan kuin me ei lähdetty silloin kuopuksen ollessa vauva minnekään metsän keskelle kuvaamaan, vaan makoiltiin sängyllä sun kuvattavana. Se on meitä ja siksi niin arvokasta myös kuvissa. Mun ei muuten välttis tartte olla mukana arvonnassa, mutta voin mä tietty olla. Päätä sä, en ole vielä ehtinyt puhua miehen kanssa siitä kuvausjutusta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne teidän kuvat ovat siinä aitoudessaan aivan ihania <3 Ja tottakai sä olet mukana arvonnassa - the more the merrier! :)

   Poista
 18. Mä olen aina tykännyt sun tavasta valokuvata erityisesti lapsia. Juuri ne pienet hetket ja muistot jotka välittyvät kuvista, tekevät niistä aitoja ja ikimuistoisia. Mäkin jään siis pitämään sormia ristissä voitolle ;)

  VastaaPoista
 19. Ihania kuvia! Olisipa hieno voittaa. Haluaisin otattaa kuvan pojistani, ja taidanpa tilauksen kuvauksesta tehdä, jos arpaonni ei suosi. Homma on ollut jo jonkin aikaa mielessä, ja nyt toteutettavissa :)
  Mielestäni täydellinen perhepotretti on perheensä näköinen. On ihanaa, jos kuvassa välittyy tunnelma. Ja kuvaushetki on yleensä erityinen (juhla tms.), siitä jää myös muisto, joka välittyy kuvasta ja tulee aina mieleen sitä katsoessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Mikäli arpaonni ei suosi, niin ota ihmeessä yhteyttä :)

   Poista
 20. Mun on tosi vaikea olla kameran edessä... Haluaisin kuitenkin meidän perheestä perhekuvia, joten pakko jossain vaiheessa vaan uskaltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleinen ongelma, onneksi siihen yleensä auttaa se, että saa kuvaajien kanssa hyvän jutustelun ja ennen kaikkea hyvät naurut aikaiseksi - sen jälkeen on olo jo ihan eri. Näin olemme huomanneet :)

   Poista
 21. Loistava ajoitus postauksella; ensi viikolle on nimittäin meille perhekuvaus varattuna ja paljon olen tuota täydellisen perhepotretin arvoitusta pohtinut.

  Muiden vastaajien kanssa samoilla linjoilla eli hyvässä kuvassa perhe on on oma itsensä ja ottaa kuvaustilanteen rennosti. Ulkokuvista tykkään erityisesti niiden valon takia (studiossa ei pääse lähellekään samaa, olkoon kuinka hyvä valaistus tahansa). Ensi viikolla otettavissa kuvissa toivon myös itsekin olevan suht' edustavan näköinen: mies ja lapset ovat onnekseen kameran rakastamia, mutta minulla tuppaa kuvissa olemaan silmät puoliksi kiinni ja vartalo kummalliseen pönötysasentoon taipuneena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein ihanaa kuvaushetkeä teille ja toivottavasti se täydellinen otos (tai mielellään useampi) nasahtaa kohdilleen :) Ja tiedän niin tuon fiiliksen kameran edessä epäonnistumisesta - mulla on ihan sama. Yleensä (kuten esim. hääkuvissa) onnistun vetämään leukaa rintaan niin, että minulle tulee kaksoisleuka - tai pari :D

   Poista
 22. Aivan mahtavia kuvia ja hieno arvonta, mukana ollaan. Meidän perheen täydellinen kuva voisi ehkä olla hevosfarmiltamme tai rakkaan harrastuksemme musiikin (soittamisen ja/tai tanssin) parissa. Ehkä mustavalkoinen kuva. Parhaita kuvia ovat ne, joissa on lämmin tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kuvaus hevosfarmilla kuulostaa upealta! Sellainen olisi hienoa päästä toteuttamaan!

   Poista
 23. Parhaissa kuvissa välittyy juurikin aito hetki tai tilanne, ja useimmiten myös ilo. Ei aina, mutta usein kyllä. Olisi ihan mahtavaa voittaa kuvaus, meillä on kyllä paljon kuvia kaikista erikseen, mutta ei juuri niitä, missä on koko perhe. Ja vielä vähemmän niitä, missä jokaisella olisi jokseenkin onnistunut olemus :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, että kaikki palaset loksahtelevat yhteen, on kyllä välillä kiven takana... Näissä tilanteissa mä olen kyllä aina ehdoton ja kuvataan niin kauan, että se osuu kohdilleen :) Onnea arvontaan! Teitäkin olisi tosi hauska kuvata!

   Poista
 24. Täydellisessä perhekuvassa jokainen kuvattava on oma itsensä ja kuvasta välittyy perheenjäsenten fiilis ja tunnelma, koko perheen yhteinen sävel. Kuva on teknisiltä ominaisuuksiltaan erittäin hyvä, tunnelma ollessa teknisiä puolis tärkeämpi. Kuvan täytyy kuitenkin olla laadukas, toistaa värisävyt kunnolla, valo ja varjo täytyy huomioida ja olisi kiva, jos kuvaaja huomauttaisi niistä hammastahnajäämistä :). Mielestäni perheen tarinan välittyminen kuvan kautta on ehkä kaikista tärkein asia ja siihen tarkoitukseen sopii sekä studiokuvat että ns miljöökuvat. Joskus pelkka valkoinen tai musta tausta antaa enemmän tilaa kuvattaville ja tunteet välittyvät katsojalle voimakkaammin. Välillä taas sellainen tuntuu keinotekoiselta. Miljöökuvissa kuvattavat voivat joskus hukkua ja sulautua liikaa etenkin levottoman näköiseen taustaan, parhaimmillaan taas taustana toimiva ympäristö rentouttaa ja sulautuu kuvattavien kanssa kokonaisuudeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mukana siis arvonnassa! :)

   Poista
  2. Kiitos Dora mahtavan tyhjentävästä vastauksesta, olisi voinut tulla vaikka omalta näppikseltä :) Arpaonnea!

   Poista
 25. Aivan ihania otoksiasi olen vuosikaudet ihaillut. Meistä ei perheenä ole otettu yhtään tällaista kunnon kuvaussessiota näiden vuosien aikana kun meitä on ollut kolme. Harmittaa ja nyt ja tulevaisuudessa varmaan vielä enemmän. Kuvistasi välittyy aito onnellisuus ja tilanteen ainutlaatuisuus. Ja arvontaan mukaan ehdottomasti, mutta miten tässä kommentissa voi laittaa sähköpostin ilman että kaikki sen näkevät. Terkuin Heini Porvoosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heini, mähän saan kuitenkin sut kiinni muutakin kautta eli sun ei tarvitse välttis jättää s-postiosoitetta :) Ja kiitos kauniista sanoista! Mikäli arpaonni ei osu kohdilleen, niin kyllä me ajellaan mieluusti kauniiseen Porvooseen teitä muutenkin kuvaamaan :)

   Poista
 26. Ihania kuvia:) Kuten muutkin olen samaa mieltä eli paraskuva välittää vielä vuosienkin jälkeen sen hetken tunnelman. Meidän 2kk ikäinen vauva vietti elämänsä ensimmäisen kuukauden sairaalassa teho-osastolla ja seurannassa. Ensin emme ottaneet kuvia lainkaan, mutta kun meitä kehoitettiin tekemään niin otimme paljon kuvia vaikka huoli oli kova pienen selviytymisestä. Nyt olen tyytyväinen, että kuvia otettiin sillä kuvat ovat tärkeitä. Uskon, että näihin kuviin perheemme palaa vielä usein.

  Meillä ei siis vielä ole perhekuvaa jossa olisimme kaikki (isä, äiti, isoveli ja pikkuveli) mutta ihanin sellainen olisi rento ja lasten kasvaessa kuvasta voisi aina muistaa, että tuolloin pahin oli ohitse. Eikun onhan meistä perhekuva joka otettiin ristiäisissä jossa vauva huusi kokoajan joten vauvalla vain paistaa kuvassa kitalaki:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos FannyL! Ja voin uskoa, että nuo kuvat ovat tärkeitä! Varmasti ne myös osaltaan auttavat käsittelemään tapahtunutta ja läpikäymään noita vaikeita aikoja! Kaikkea hyvää teille <3

   Poista
 27. Sinun postauksessasi sekä aiemmissa kommenteissa on kyllä vilissyt täydellisen kuvan merkkejä ihan riittämiin, joten tyydyn osallistumaan ihan nopeasti vaan arvontaan. :)

  VastaaPoista
 28. Voiko parempaa arpajaispalkintoa olla :) Rakastan valokuvia! Itse pidän perhekuvista, jotka on otettu kotona tai perheelle merkityksellisessä miljöössä ja joissa on lämmin ja luonnollinen tunnelma.

  noella.koo@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Minä haluaisin meidän perheestä kuvan nyt, kun saataisiin siihen mukaan perheemme kokonaisuudessaan eli meidän ihmisten lisäksi myös hauvelimme 11v. :) Hauveli on onneksi ikäisekseen varsin vetreässä kunnossa, mutta kovin montaa yhteistä vuotta meillä ei karvavauvamme kanssa kuitenkaan voi enää olla edessä. Olisi kivaa saada kaunis muisto meistä hauvelin kanssa.

  En tajua, miten mä nyt muka olen tässä tuntematon, mutta Mari L:n kommentti on tämä siis, mari.lankinen@gmail.com.

  VastaaPoista
 30. Mukana arvonnassa :)

  Postauksen kuvissa toteutuu juuri hyvän perhekuvan tärkeimmät jutut, eli aitous ja lämpö. Itseäni on jäänyt hieman harmittamaan että omien perhekuvien (otettu kun poika oli 1 kk ja 1v.) lopputuloksesta on puuttunut juuri jotain noista elementeistä ja harkinnassa onkin ollut ottaa uusia kuvia nyt 2,5 v. iässä. Poika on lisäksi nyt niin valloittavassa iässä että uskoisin että kuviin saisi helpommin mukaan sitä omaa persoona ja koko perheen dynamiikkaa :)

  VastaaPoista
 31. Mukana arvonnassa :) Vaikka mä kyllä taidan olla ihan virallisesti lukijakin :)

  Me tosin asutaan liian kaukana, mutta helsingissä kyllä käydään aina välillä...
  onnea yritykselle! Uskon, että teillä on kaikki mahdollisuudet menestyä :)

  VastaaPoista

Suositut tekstit