google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

tiistai 16. syyskuuta 2014

NEUTRAALIA VAUVANURKKAUSTA METSÄSTÄMÄSSÄ

Ne, jotka seuraavat minua Pinterestissä ovat ehkä huomanneet eräänlaisen trendin viimeaikaisessa Pinterest-käyttäytymisessäni - trendin nimeltään vauvanhuone. Pääasiassa olen pinnaillut neutraaleja vaihtoehtoja, mutta on sinne muutama poika- ja tyttömäisempikin vaihtoehto eksynyt. 

Omat suunnitelmani eivät ole vielä täysin selkeät - pohdin esimerkiksi edelleen maalaanko nykyisen pinnasängyn harmaaksi vai jätänkö rouhitun valkoiseksi (rouhitun as in keskimmäisen reunoilta pureksiman) - mutta yleistunnelma ja värisävyt ovat olleet selvillä jo pitkään. Valkoista ja sen päälle neutraaleja värisävyjä, kuten harmaata ja beigeä, muutama värikäs yksityiskohta ehkä ripaus haaleaa mintunvihreää... Modernia ja vanhaa, luonnollisuutta ja vähän intiaanihenkisyyttä. Lattialle pehmeä lampaantalja ja nahkainen rahi, punottuja koreja. Seinälle moderni printti tai vaihtoehtoisesti - jos jaksan ryhtyä tarpeeksi luovaksi - maalaus.

Tein Polyvorella pari kollaasia, joihin keräsin hieman ajatuksiani ja ideoitani...



Neutral Nursery Inspiration


Neutral Nursery II

Käytännöllisyyden kannalta itselleni vauvanhuoneessa/nurkkauksessa tärkeimpiä asioita ovat pinnasänky (duh!), hoitopöytä (mutta sellainen, jonka käyttöominaisuudet jatkuvat hoitopöytävaiheen jälkeen vielä lipastona/säilytysratkaisuna), mukava nojatuoli tms. syöttöhetkiä varten, pehmeä matto ja riittävän kirkasvärinen mobile, jota katsellen bebis viihtyy edes hetken alas laskettuna (kun valitsen vaatteita/kiikutan vaipan pyykkiin) sekä lukuisia pieniä säilytysratkaisuja, jotta kaikki tarvittava ja tärkeä on helposti saatavilla/käden ulottuvilla/hyvässä tallessa omalla paikallaan - näitä meillä ovat olleet mm. vaipat (kesto- ja kertis), harsot, D-tipat, pumpulipuikot, sinkkivoide ja vauvaöljy, wipesit (niistä toki ekologinen vaihtoehto). Teen vielä postauksen hoitopöydän varustelusta, kunhan vauvanurkkaus tuosta valmistuu...

Vauvallehan ei meidän kodistamme löydy omaa huonetta, kuten ei kenellekään muullekaan. Meillä on neliöitä 103 ja kokoonpanoon kuuluu kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö, wc, kylpyhuone + wc, vaatehuone, eteinen ja vanhan talon sokkeloinen keskiosaa halkova käytävä, jonka seinusta on täynnä kaapistoja. Onneksemme huoneet ovat kuitenkin isoja (molemmat makuuhuoneet n. 20 neliötä) ja molemmissa makuuhuoneissa on kaksi sisäänkäyntiä, joten niiden jakaminen useamman käyttäjän kesken ei ole niinkään ongelma, ainoastaan järjestelykysymys. Toissaviikolla kävin kyläilemässä naapureillamme, joilla on neljä lasta ja täysin sama pohja + neliöt. Heillä olohuoneeseen oli näppärästi saatu jaettua tila sekä vanhempien makuuhuoneelle, että vauvan sängylle. Tämä vahvisti omia ajatuksiani siitä, että voimme asua asunnossa vielä pitkään - kunhan pienin kasvaa taaperoikään voivat hän ja Omppu jakaa meidän makuuhuoneemme ja me siirtyä omaan "alkoviin" olohuoneen päätyyn.

Tällaisia mietteitä täällä siis :) Toivottavasti viikonloppuna saisin taas sisustusprojektia eteenpäin! Kiirehän tässä ei kuitenkaan missään nimessä ole... Hiljaa hyvä tulee sanoi isomummikin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut tekstit