google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

BACK WITH A BUMP

Onko siellä enää ketään? 

Syynä blogitaukoon oli tämä:


Raskausaika on minulle menneen historian takia hyvin ahdistavaa aikaa, etenkin sinne puoliväliin asti, ja jotenkin tuntui, että blogia oli mahdoton päivitellä näinkin tärkeää tietoa pimittäen... Mutta nyt puksutellaan raskausviikolla 23 ja kaikki vaikuttaisi olevan niin hyvin kuin nyt voi vain olla.

Maha kasvaa aivan järjetöntä vauhtia, vai mitäs sanotte reilun kahden viikon kasvutahdista?

Rv 20

Rv 22+4

Huh, sanon minä! Tällä tahdilla liikun joulukuun tullen vyörymällä...

Beebiksen sukupuoli on itselleni täysi arvoitus (vaikka omat rahani löisinkin pöytään pojan puolesta), ainoat sukupuolen tietävät ovat mies sekä pikkusiskoni. Mies siis halusi tietää, itse halusin jättää tällä viimeisellä kerralla jännityksen h-hetkeen asti ja voi kuulkaa, miten tämä on jännää! On todella hauska arvuutella asiaa ja hiostaa miestä ja siskoa eri kysymyksillä :D Olen varmaan ihan kamala!

Vauvanurkkauksen rakentaminen on kovassa vauhdissa (meidän huoneestamme on siis n. puolet varattu vauvan käyttöön). Sen osalta muutama diy-projekti tulossa tänne blogiinkin, joita sain jo tässä aikani kuluksi kuvailtua. Väritys on hyvin vaalea: valkoista ja vaaleanharmaata, ripaus mustaa ja haaleaa mintunvihreää. Ja muutama ihan pieni värikäs yksityiskohta, kuten vauvan mobile ja keltainen pöytävalaisin. Katsotaan, mitä saan aikaiseksi!

Muutama minimaistiainen puhelinkuvien muodossa vauvan vaatekomerosta ja viltin valmistusprosessista:



Vauvan odotuksen ohella täällä eletään sitten normaalia alkusyksyä: koulun- ja eskarin aloitusta, päiväkotiarkea, töitä ja harrastuksia. Yritetään taas tottua arkeen lomailun jälkeen. Kesäloma olikin ihana, vietimme sitä mökillä ja kaupungissa ja kävimme myös 10 päivän reissulla Barcelonassa ja Costa Bravalla.


Pidempi vaellus jäi kesältä valitettavasti välistä minulle ilmaantuneiden todella ikävien raskausoireiden, rytmihäiriöiden, vuoksi. Muutaman päivän minivaelluksella Repovedellä ehdimme kuitenkin käydä ennen näitä ikäviä oireita. Ja tietysti pieniä päiväpatikkaretkiä tulee varmasti myös nyt syksyllä.

Katsotaan, mikä on blogin tulevaisuus. Itse ainakin olen nyt innoissani raskausajan projektien ja fiilisten purkamisesta jonnekin...

Mitäs teille muille kuuluu? :)

24 kommenttia:

  1. Onnea ja kiva kun kirjoittelit ♡

    VastaaPoista
  2. Superhienoja uutisia, tsemppiä vielä tokallekin puolikkaalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hekku, tästä se viikkojen kerryttäminen varmasti hidastuu pimeän syksyn myötä, mutta loppuvuodesta on sitten jotain vieläkin jännittävämpää odotettavaa kuin joulu!

      Poista
  3. Onnea odotukseen :) ja toivottavasti jaksat päivitellä kuulumisia tänne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Kyllä sitä varmasti tulee nyt ahkerammin päiviteltyä, kun on tullut "kaapista ulos" ja pääsee jauhamaan odotuksesta ja vauvaprojektista noin yleensäkin :)

      Poista
  4. Onnea! Paljon on tutuille ja hyvän päivän tutuille syntynyt kolmansia ja neljänsiäkin lapsia, mikä musta on tosi ihanaa. Ehkä itsekin vielä joskus... Oma blogi on määrittelemättömän mittaisella tauolla, mutta onpas kiva saada lukea sun blogia, kun siitä niin kovasti tykkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Riksu ja kiitos onnitteluista! Kolmas lapsi tuntuu kyllä nykyisin olevan jo varsinainen normi, mutta tätä neljättä odottaessa joutuu kyllä jo kuuntelemaan vaikka minkälaista kommenttia. En sitten tiedä, mikä siitä tekee sen ihmeellisempää...

      Blogitauko on kyllä välillä ihan paikallaan, toivottavasti palaat kuitenkin joskus vielä :)

      Poista
  5. Heippa ja paljon paljon onnea! Ihana uutinen. Olen joskus aiemmin kirjoittanutkin, miten olen mielelläni lukenut lapsiin liittyviä postauksia, vaikka meillä ei omia lapsia olekaan ollut. Olemme kärsineet lapsettomuudesta, mutta nyt ihmeiden ihme on matkalla meille jos kaikki menee hyvin! Olen hieman sinua jäljessä, reilun kuukauden verran. Toivon tosiaan, että jaksat päivitellä blogiakin, varsinkin nyt vauva-teema kiinnostaa ja kaikki siihen liittyvä :D
    Voi hyvin!
    Marie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, miten ihania uutisia Marie! Kaikkea hyvää odotukseen!

      Varmasti jaksan blogia päivitellä nyt ahkerammin, kun olen päässyt tämän raskauden ahdistavan alkuvaiheen yli... Ei sitä vieläkään osaa kunnolla nauttia ja aina lauseissa kummittelee se "jos kaikki menee hyvin", mutta fiilis on kuitenkin nyt aivan eri kuin vielä muutama viikko sitten :)

      Onnellista odotusta ja kirjoittelethan aina välillä kuulumisia!

      Poista
  6. Oikein paljon onnea!

    Tiedätkö, mulle tuli eilen mieleen että näinköhän teille olisi saapumassa vauva :). Sen ajatuksen perässä tulin kurkkimaan, ja ihania uutisia täältä löytyikin! Tsemppiä ja onnellista odotusta!

    Terkuin,
    Dora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Dora! Ja olipa hauska sattuma... Aina välillä ne aavistukset osuvat oikeaan ;)

      Poista
  7. Onnea! Niin ihania uutisia! <3

    VastaaPoista
  8. Paljon onnea ja ihanaa odotusta loppupuoliskolle!!

    Täälläkin haaveillaan neljännestä, saa nähdä pääsemmekö asiassa yhteisymmärrykseen;)

    Heppu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista ja tsempeistä! Niitä kyllä tarvitaan, sillä alaselkä alkaa jälleen sanoa sopimustaan irti istumatyön lopputuloksena...

      Meillä beibi itse ratkaisi asian, kun neljännen lapsen ajankohdasta tai tulosta ei päästy päätökseen :D

      Poista
    2. No kätevää kun ei tarvinnut pähkäillä ;D koska vauvan la on? Olisi mielenkiintoista kuulla millaisia kommentteja neljäs lapsi on sitten kanssaeläjiltä kirvoittanut, minusta kun tuntuu että tätä kolmatta jo ihmeteltiin ja oletettiin/oletetaan automaattisesti olevan viimeinen (ja tosiaan kun se kolme tuntuu olevan nykyisin ihan normi lapsiluku)

      Mulla oli myös loppuraskaudesta selkäongelmia, mutta viikon saikun ja osteopaatin avulla selvisin töissä loppuun saakka. Toivotaan että pärjäilet vaivan kanssa, ne kun harvemmin näissä tapauksissa helpottaa raskauden edetessä ja masun kasvaessa :/

      Heppu

      Poista
    3. La on vuoden alussa, mutta syntynee siis suunnitellulla sektiolla jo aikaisemmin (mulla on keskimmäisen synnytyksessä murtunut häntäluu, joka on luutunut synnytyskanavaan päin ja siksi Omppunenkin syntyi sektiolla - tosin syntyi ennen sektiopäivää sitten lopulta).

      Neljäs lapsi tosiaan kirvoittaa melkoisia kommentteja, voisin vaikka tehdä jotain odotus-aiheista postausta jossain vaiheessa enempi... Mutta tosiaan, huomaan, että aristelen uutisen kertomista monille saamiemme kommenttien valossa.

      Täytyy toivoa, että selkä pysyisi kohtuullisessa kunnossa. Onneksi työnantaja maksaa fysioterapian, josta jotain apuja on... Nyt vain vaivana ovat myös ennenaikaiset supistukset, joita istuminen ja kohdun puristuminen aiheuttaa. Niiden takia jouduin edellisessä raskaudessa jäämään pitkälle sairaslomalla jo muutamaa kuukautta ennen laskettua aikaa :/ Kelan rahat eivät tosiaan innosta tällä erää :P

      Poista
  9. Wau mitä uutisia, tuhannesti onnea!

    VastaaPoista
  10. Olen kaivannut sinua ja käynyt täällä usein. Lämpimät onnittelut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihana kuulla! Kiitos onnitteluista ja siitä, että olet pysynyt hiljaisuudesta huolimatta "messissä" :)

      Poista
  11. Paljon onnea! Ja tsemppiä selän kanssa! Hassua kun joku muu kun itse tietää kumpi massussa on :D Itsehän räjähtäisin uteliaisuudesta ja ajaisin mieheni hermoromahduksen partaalle kysymyksilläni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! Itse huomaan nauttivani tilanteesta suunnattomasti ja miehelle taas oli niin tärkeää saada tietää, etten oikein voinut sitä häneltä kieltääkään. Onneksi tämä tuntuu toimivan erinomaisen hyvin - mies nauttii saadessaan sekoittaa mun ajatuksia sukupuolesta ja minä taas nautin tästä hilpeästä jännityksestä ja arvailusta :D

      Poista

Suositut tekstit