google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

maanantai 8. syyskuuta 2014

A HOBBIT BIRTHDAY PARTY - ON A BUDGET

Kesäkuussa juhlimme Nopun 6 -vuotissynttäreitä ja kodistamme tuli varsinainen pieni hobittila viittaharteisten mini-ihmisten valloittaessa sen. Alunperin juhlia oli tarkoitus viettää laavulla, mutta kun alkukesä oli mitä oli, niin tietysti juhlapäivänä satoi sitten vettä ja päädyin lähettelemään vanhemmille viestiä juhlapaikan siirtymisestä meille. Hauskaa lapsilla oli joka tapauksessa ja iltapäivällä sadekin oli hellittänyt, joten kultakimpaleiden metsästys suoritettiin sisäpihallamme.



Juhlissa oli melko tarkka budjetti (kuten meillä yleensäkin - lastenjuhlia on ihana pitää, mutta en näe mitään järkeä heitellä satasia suuntaan jos toiseenkaan, kun pienellä kekseliäisyydellä pääsee yhtä kivaan lopputulokseen), joten paljon tehtiin itse ja toisaalta tartuttiin edullisiin löytöihin mm. Tigerista.

Juhlakattaus: itsetehty banneri, juhlavieraille jämäpahvilaatikoista askarrellut miekat, kultaiset lautaset ja hopeiset haarukat (Tiger), lohikäärmejuoma Happy Joe pulloissa ja Smaug-kakku paikallisesta leipomosta.

Banneri rakentui helposti hieman jämäkämmästä, röpelöpintaisesta paperista, jotka leikkasin kolmioiksi ja joihin kopioin Tolkien-tyylisiä kirjaimia (dafont.com tarjoaa hyviä malleja) ja reunat vedin mustalla tinnerillä ja ns. vapaalla kädellä saadakseni tuon "vanhan" efektin. Sitten vain kolmiot juuttinarun varaan oikeaan järjestykseen. Kokonaisuudessaan banneri maksoi n. 3e.



Menu oli suunniteltu niin, että pystyimme tekemään kaiken etukäteen ja ne olisi helppo kuljettaa laavulle ja syödä ulkona. Noh, toimivat kyllä aivan yhtä hyvin kotioloissakin.



Smaug-kakun päädyin tilaamaan valmiina konditoriasta, koska välillä ei vain huvita... Sankari kuitenkin ilmoitti, että kakusta jäi puuttumaan yksi tärkeä asia - Bilbo. Päädyin siis edellisenä iltana askartelemaan sokerimassasta tämän tärkeän hahmon piileksimään Smaugin vartioiman kultakasan taakse, hieman ehti ihonväri tummentua yön aikana (Bilbo taisi käväistä solariumissa), mutta se ei onneksi sankaria haitannut ;)



Hobittiovet ja kolmioleivät olivat lasten suosikkeja! Kana-salaattiwrapit taas aikuisten - nams. Kaikessa yksinkertaisuudessaan niiden sisään tuli paistettua ja sitten kuutioitua kananrintafilettä, yrittituorejuustoa, creme fraichea, romaine-salaattia, parmesania ja mustapippuria. Hobittiovia varten olin alunperin ajatellut leipoa pyöreitä sokerikeksejä, mutta päädyinkin "leikkaamaan kulmia" ja käyttämään valmiita suklaakuorrutteisia riisikakkuja. Sitten vain vihreää sokerimassaa levyksi, juomalasilla pyörylöitä, kiinnitys sokerikuorrutuksella, pursotukset ja ovinuppien kiinnitys. Varsin simppeliä, näyttävää - ja edullista.



Muksut auttoivat miekkojen maalaamisessa ja voi kun niistä tuli hienoja! Jälleen kerran aivan superjuttu muksuille aivan minimaalisin kustannuksin!





Koska lapsille oli luvattu makkaranpaistoa, käväisi mies Honkkarissa ostamassa laatikollisen takkapuita ja saatiin kuin saatiinkin makkarat tulille :)



Kullanmetsästys käynnissä... Lapset keräsivät pihalta kiviä, jotka sitten maalasimme kultamaalilla. Toimisi aivan yhtä hyvin myös esim. merirosvosynttäreillä ja budjetti jälleen minimaalinen!



Kotiin lähtiessä piti hobittien tietenkin saada eväsnyytit mukaansa, nämä täytettiin karkkibuffetista neliskulmaisiin puuvillakankaan palasiin ja sidottiin juuttinarulla.



Päähobitti oli tyytyväinen :)


Juhlien kokonaisbudjetti, sisältäen kakun, koristelut, tarjoilut, poikien viitat, vieraslahjat yms. jäi reilusti alle 200e. Ei siis se raha, vaan hitunen kekseliäisyyttä :) Enkä usko, että vieraat olisivat kaivanneet mitään enempää, vaikka olisin käyttänyt enemmän satasia...

8 kommenttia:


  1. Hei, kivaa, että täällä oli taas juttua! Olen välillä käynyt kurkkimassa. Onnea raskaudesta!!!

    Kivat juhlat ja ihan samalla periaatteella kuin meilläkin, eli joku järki budjetissa ja itse voi lähes kaiken tehdä. Meillä oli viimeisimpänä woodland-juhlat ja budjetti 250 euroa, joka sisälsi kaiken (myös lahjat kahdelle lapselle).

    VastaaPoista
  2. Teillä on kyllä aina aivan mahtavan näköisiä juhlia! :) Itse tykkäänkin enemmän itsetehdystä kuin siitä, että kaikki on kaupasta ja samasta muotista... Lapsille kuitenkin tärkeintä on se itse fiilis ja nykyisin pojat tykkäävät myös osallistua enemmän ja enemmän. Yhteiset askartelut ovat mukavaa valmistautumista juhlaan. Tärkeintä kuitenkin tietenkin kaverit ja yhdessäolo, puitteet ovat toissijaiset :)

    VastaaPoista
  3. Vitsi mitä ideoita hobittijuhliin :) Meillä kun on tyttöjä niin jutut on vähän erilaisia, prinsessaa jne. :D

    Onnea kovasti odotukseen! Vauvauutiset on aina ihania <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista!

      Mä luulen, että jos meille tulisi tytär, olisivat synttäriteemat melko samanlaisia... Itse juhlin lapsena mm. viidakkosynttäreitä, merirosvosynttäreitä ja cowboyt ja intiaanit synttäreitä :)

      Poista
    2. Inkkari ja viidakkosynttärit kuulostaa hyville. Saa nähä mitä neiti ensi vuonna haluaa :)

      Poista
  4. Ihanaa, tämäkin heräsi henkiin. Toiveikkaasti olen säilönyt osoitetta kirjanmerkeissä ja käynyt välillä kurkkimassa.

    Tosi hyvän väristä kultamaalia - mistä ostit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että on kaipailtu :)

      Kultamaali on ihan tavallista kultaista akryylimaalia Sinooperista. Siellä oli muutamaa vaihtoehtoa, mutta tuossa oli eniten kimallusta ;)

      Poista
  5. Mahtavia ideoita synttäreille. Lasten juhlissa se yksinkertaisin on usein kauneinta. Pojan juhlissa parhaaksi ohjelmanumeroksi taisi osoittautua leikin ohella se kun lapset saivat ruokkia meidän kaksi tuliliskoakme ja ihailivat liskojen uintia.

    VastaaPoista

Suositut tekstit