google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

ORGANIC PEANUT BUTTER OATMEAL CHOCOLATE CHIP COOKIES

Näissä kekseissä ei siis ole lainkaan valkoisia jauhoja tai valkoista sokeria ja rasvana on käytetty kookosöljyä. Tykkään hirmuisesti leipomisesta ja nämä terveellisemmät vaihtoehdot maistuvat arkena huomattavasti paremmin... Juhlana voi sitten rauhassa olla säännöstelemättä sokereiden ja rasvan määrää ;)



Kovin makeita keksit eivät ole, mutta ainakin meidän lapsillemme maistuvat mainiosti. Makeampaan lopputulokseen pääset lisäämällä taikinaan sokeria ja vastaavasti sitten myös rasvan määrää hieman.

Ainekset:

2 luomu kananmunaa
3,5dl luomu kaurahiutaleita
1 dl karkeaa luomu maapähkinävoita
0,5 dl  luomu kookosöljyä
1 rkl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1 dl ruskeaa sokeria
0,5d muskovadoa
100g tummaa suklaata

N. 20kpl keskikokoisia keksejä



1. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja rouhi suklaa keittiöveitsellä paloiksi.


2. Mittaa ainekset.


3. Sekoita keskenään rasva ja sokerit, lisää kananmunat yksitellen. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset (kaurahiutaleet, perunajauhot, leivinjauhe) sekä maapähkinävoi. Lisää lopuksi suklaapalat.


4. Nostele uunipellille taikinakokkareita ruokalusikalla. Jätä väliin n. 2-3cm. Ja paista n. 10-12min. (älä paista liian kauan, jotta keksit jäävät ihanan pehmeiksi).



Namnam! Mulla kävi pieni apuri kääntämässä liedellä jäähtyvien keksien alta levyt päälle, joten sain alta hyvin kypsytettyjä yksilöitä ;) Onneksi miehen tarkka nenä haistoi pienen miehen tekoset ennen suurempaa vahinkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut tekstit