google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

perjantai 10. lokakuuta 2014

SKATEBOARD BIRTHDAY PARTY

Viime viikolla meillä juhlittiin 8 -vuotiasta. Ja voi kuulkaa - oli aivan erilaiset tunnelmat kuin viime vuonna ! Täytyy sanoa, että koulun vaihtaminen oli aivan absoluuttisen oikea päätös! Kouluvuosihan eskaloitui oman lapsemme osalta erään toisen lapsen jatkuvan kiusaamisen, härnäämisen ja jopa väkivallan kohteena olemiseen. Monien syiden (ja sattumienkin) myötä päädyimme lopulta hakemaan lapselle paikkaa Steinerkoulusta ja voin sanoa, että alun skeptisyydestä huolimatta oli päätös mitä loistavin! Nyt meillä on onnellinen lapsi, joka saapuu koulusta iloisena, yhä täynnä energiaa loppupäivän askareisiin ja luokka täynnä mukavia kavereita, joiden vanhemmat ovat sitoutuneita ja omistautuneita lastensa koulu-uriin ja luokan yhteishengen ylläpitämiseen opettajan ohella.

Mutta siis niihin synttäreihin, jotka olivat siis aivan mielettömän hauskat ja onnistuneet! Järjestimme synttärit Messilän bmx-parkissa, johon pyysin etukäteen Retkikunnan luvan. Alue on mukava ja rauhallinen, joten muksut saivat mennä ilman häiriöitä ja nauttia ulkoilmasta. Pojan toiveesta paikalla oli Sinne Storen Jami pitämässä tunnin mittaisen skeittikoulun. Tämä oli lapsille upea kokemus ja sai vanhemmiltakin paljon kiitosta. Kaikki pääsivät kokeilemaan oman tasonsa mukaisesti (joukossa oli niin ensimmäistä kertaa skeittilaudalla seisovia kuin muutaman vuoden harrastaneita). Jamille opettajana supersuuret kiitokset ja lämpimät suositukset!

Tarjottavat olivat ulkoilmasynttärihenkeen mahdollisimman helppoja, mutta maistuvia. Miehen pitämä hodariständi oli jymymenestys ja useampi lapsista kävi santsaamassa vielä toisenkin hodarin. Selvästi ulkona ja liikkuessa ruoka maistui! Juomana oli aikuisille kahvia (ilahduttavan monet vanhemmat jäivät paikan päälle ja kaikilla oli oikein mukava, rento meininki) ja lapsille Petit St. Louisista ostamiamme lähdevesiä Support Your Local -henkeen. Jälkimmäiset olivat jättihitti ja loppuivatkin megakysynnän vuoksi kesken :D

Sipsit olivat näppärästi, joskaan ei kovin ekologisesti, tarjolla pahvimukeissa, jolloin jokaisen oli helppo ottaa oma annoksensa tarjoilupöydästä mukaansa.

"Vaihtorenkaat" aka suklaadonitsit koristekuorrutuksella olivat lapsista aivan mahtavia! 

Lähipiirissä oli vain kaasugrillejä lainattavaksi, mutta erittäin palvelualtis Claes Ohlsonin myyjä kävi kaivamassa meille kertakäyttögrillin varaston perukoilta, jotta saatiin hodarit paistettua al fresco ;)Koristeluissa toistui sama "Vans-henkisyys", jonka insta-seuraajat ainakin näkivät jo kutsuissa. Väreinä olivat pojan valinnan mukaan turkoosi, musta ja valkoinen. Mies teki kuvanmuokkausohjelmalla Vans-tyyliset logot, joiden alkuperäiseen ideaan törmäsin Pinterestissä ja tulostimme niistä tarroja, joita oli helppo sitten liimata vieraiden kiitos-pussukoihin sekä seuraavan päivän juhlien juomapulloihin sekä kuppikakkukoristeisiin. Kavereille annettaviin yllätyspussukoihin (joiden sisällä oli mielikuvituksettomasti tarroja, karkkia ja tikkareita :P ) löysin sopivan - jälleen kerran - Vans-tyylisen lahjapaperin Tigerista. Siitä sitten askartelin itse kapeita lahjapussukoita - tosi näppärää, nopeaa ja edullista! Pussien suut kiinni mustalla juuttinarulla ja naruihin vielä laput, joissa jo kutsuista tutut logotarrat. Lopputulos oli mielestäni todella kiva!Juhlan kruunasi miehen vanha long board, joka toimitti virkaansa vieraskirjana ja ainutlaatuisena muistona mahtavista kemuista :)Jo kotimatkalla poitsu esitti toiveen, että ensi vuonna juhlittaisiin jälleen kerran ulkona. Alustavasti mietimme jonkinlaista "metsä tehtävärasti-laavu synttäri" -hässäkkää :) Niin rentoa ja mukavaa oli juhlia ulkona, missä lapset saivat juosta ja touhuta sielunsa kyllyydestä ja itse sai vain seurata sitä hauskuutta ja tarjoilla ruokaa ja juomaa niitä tarvitseville :DLopussa alkoi jo valo loppua, mutta saimme sentään vielä yhteisräpsyn minusta ja pojista (Omppunen vietti illan mummilassa spesiaali-huomiosta nauttien sen sijaan, että olisi telonut itsensä vauhdilla viilettävien lasten jalkoihin ;) ).

Kiitos kaikille kemuihin osallistuneille!

12 kommenttia:

 1. Millä nimellä oot instagramissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari postausta taaksepäin löydät linkit sekä Instagram että Pinterest profiileihin :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Vitsi jälleen kerran! Teil on kyllä niin hauskoja ja erilaisia synttäreitä :)
  Eikö ole stressiä siivota kotona ja sitä häslinkiä kun on ulkona synttärit. Hm.. Laitetaan korvan taakse ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on monta kertaa ollut ulkosynttärit suunnitteilla tuolle alkukesän lapselle, mutta aina on tullut jokin (sää) este. Eli sikäli kyllä täytyy olla plan b:kin ja kotona kaikki valmista... Mutta ehdottomasti musta tuli ulkojuhlien vankkumaton kannattaja! :D

   Poista
 3. Synttärit näyttää tosi kivoilta, ihanan aktiivista menoa! Oletko aiemmin avannut täällä tuota koulun vaihtoa tai kiusaamista (sen synttärimeiningin vuoden takaa muistankin..)? On kyllä hurjaa jos tilanne menee siihen että kiusattu joutuu vaihtamaan koulua, eikä koulun konsteilla saada tilannetta loppumaan! Hienoa että asiat on nyt paremmin :)

  Heppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen useasti aloittanut aihetta koskevan postauksen, mutta lopettanut kesken... Välillä sitä miettii, mitä haluaa (lapsensa) elämästä jakaa näin julkisesti, vaikka tuhansia seuraajia ei tällä omalla piskuisella blogillani olekaan...

   Steinerkoulusta ja sen valintaan johtavista syistä olen kyllä ehdottomasti tekemässä postausta, kunhan jään mammikselle ja kykenen hieman jäsennellympään tekstin tuottoon ;)

   Poista
  2. Ymmärrän täysin :)
   Jään mielenkiinnolla odottamaan postausta!

   Heppu

   Poista
 4. Vitsi, miten hienot synttärit! Meilläkin on sunnitelmissa viettää seuraavia synttäreitä laavulla/pulkkamäessä, jos on lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me suunnittelimme myös miehen kanssa, että olisi hauska pitää Ompulle "talviolympialaissynttärit" - vähän luistelua, hiihtoa, pulkkamäkeä ja kaikille osallistujille tietysti mitalit :D

   Poista
 5. Pakko vielä todeta, että musta on ihanaa, että lasten synttärien vuoksi nähdään vaivaa. Monet synttäreistä laimeita, ei ohjelmaa ja vähän sellannen "anna lahja"-meiningillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kivat synttärit ovat ainakin aina osa sitä synttärikokemusta, jonka haluaa lapselle antaa. Nämä juhlat ovat se, mitä lapset muistavat - eivät ne lahjat :) On myös ihana kuulla juhlavieraiden vanhemmilta, miten on onnistunut tarjoamaan lapsille jonkin mahtavan elämyksen - johon yleensä riittää ihan pieni asia, kuten sadeasuun pukeutuneen "rosvon" pommittaminen vesi-ilmapalloilla :D

   Poista

Suositut tekstit