google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

perjantai 28. helmikuuta 2014

OI TULPPAANI!

Vaikka yhä ikävöinkin menetettyä talvea, niin ulkona on aika ihanan keväistä. Kyllä tuo sisään hiipivä valo vain virkistää mieltä! Sitä juhlistamaan ostin paljon vaaleanpunaisia tulppaaneja.


Amsterdamilainen tulppaanikauppias neuvoi minulle aikoinaan, miten tulppaanit saadaan kestämään pisimpään: tulppaanit teipataan hyvin tiukkaan nippuun, leikataan varsiin uuden imupinnat ja sijoitetaan jääkylmään veteen, vettä laitetaan maljakon pohjalle ihan pari senttiä ja jätetään kukat siihen yön yli. Seuraavana aamuna kukat ovat kehittäneet vesijännitteen ja voidaan siirtää maljakkoon, kylmä vesi vaihdetaan päivittäin ja leikataan uudet imupinnat, vettä ei saa olla liikaa, etteivät tulppaanit kasva ylipitkiksi. Säilyvät hyvinä reilusti yli viikon :)




Omppu kävi vähän lyhentelemässä piikkimaljakon kukintoja. Mutta on kyllä pojalla silmää kauneudelle, miten suloinen tuo asetelma kynttilänjalassa onkaan! Sattumaa vai osoitus esteettisestä silmästä? Jäänee nähtäväksi...



Mun roskalavalöytöpeilini löysi tosiaan paikkansa funkissenkin päältä. Täyspuukehyksinen Finnmirror, katselin, että nykyisin tuollaisen peilin hinta liikkuu 99-289 eurossa. Ei yhtään pöllömpi löytö siis, vaikka asettuisikin hintahaitarin alkupäähän!


Ruokailutila ja keittiökin saivat osansa tulppaaneista, tosin keittiön pinkit tulppaanit ovat jo yli viikon vanhoja.


Tänään Salppurin kisoja päivällä, illalla lukupiiriä ja ehkä vähän tyttöjen outingia. Katsotaan, katsotaan.

Kaunista lauantaita!

6 kommenttia:

  1. Ei liity tähän postaukseen mutta olisi kiva kuulla miten teidän nuorimmainen nykyisin mahtuu niihin Emmaljungiin (jos niitä vielä käytätte)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtuu todella hyvin, mutta olemme nyt myymässä niitä, koska päällystimme vanhat Brion Racet uudestaan ja täällä keskustassa käytämme nyt niitä eikä vaunuvarastossa saa olla kuin yhdet vaunut säilytyksessä... Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että loistokärryt, tosi paljon ollaan tykätty!

      Poista
    2. Mihin ne mahtavat tulla myyntiin? :)

      Poista

Suositut tekstit