google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

HYVÄ ARKI

Aika haipakka viikko takana! Viikko ennen kuun vaihdetta on töissä aina melkoisen uuvuttava ja männä viikolla lapsillakin on ollut poikkeuksellisen paljon ohjelmaa... Noh, viikko huipentui vielä siskoni valmistujaisjuhliin (joita juhlittiin näin jälkikäteen) sekä Disney on Iceen. Olisipa meillä ollut vielä yhden sisarusparin yhteissynttärit sekä oma lukupiiritapaamiseni, mutta valitettavasti kaikkea ei yhteen viikonloppuun saanut mahdutettua...

Juhlien teemavärit oli napattu siskon yliopiston väreistä. 

Ennen Tätsyn juhlia kävimme vielä pikakierroksella Ikeassa.

Disney on Ice oli todella kiva kokemus meille kaikille. Istumapaikat olivat oikein hyvät suoraan "lavan" edessä, joten koko koreografia välittyi meille upeasti! Ehdottomasti pitää mahdollisella seuraavallakin kerralla ostaa liput hyvissä ajoin..


Siitä huolimatta, että viimeisin viikko oli aika hurja, on se ollut myös äärettömän hyvä, kuten sitä edellinenkin viikko. Tarkoitan siis, että niin lapset kuin aikuisetkin ovat olleet hyvällä tuulella, päivät ovat sujuneet poikkeuksellisen hyvin. Omppu nyt vetäisi viime viikolla kummalliset Kaapo-bileet keskellä yötä (don't ask), mutta nämä pikkuyllärit nyt kuuluvat arkeen lasten kanssa... 

Herättyään jo toisena aamuna peräkkäin aamuyöllä vaatimaan Kaapoa, nukahti rättiväsynyt lapsiparka perjantaiaamuna keskelle olohuoneen lattiaa. 

Äitikin olisi nukahtanut ellei kahvia olisi keksitty... (P.S. Niille, jotka väittävät, että kotiäidit vain lepäävät laakereillaan voin sanoa, että torstaina toivuin töissä Kaapo-bileistä huomattavasti helpommin kuin perjantain hoitovapaapäivänä lasten kanssa ;D )

Viikko päättyy sunnuntain judotreeneihin.


Mietinkin, että mitkä meillä ovat ne tällaisen poikkeuksellisen hyvin sujuvan arjen kulmakivet. Miksi viimeisimmät viikot ovat olleet niin poikkeuksellisen hyviä? Aika nopeasti sieltä pomppasi ylös selkeä muutos aiempaan: päivittäisen peliajan poistaminen läheltä nukkumaanmenoaikaa ja korvaaminen "Tintti-ajalla" - on mahtavaa pötköttää koko perhe sohvalla ja katsoa yhdessä omastakin lapsuudesta tuttua sarjaa (ja tiedän, että kehittävämpiäkin toimia olisi, mutta myös vanhempien jaksamista tulee ajatella, joten hyvällä omalla tunnolla lepään sen puolituntisen lapset kainalossa), iltasadun siirtäminen luettavaksi olohuoneeseen ennen hampaiden pesua (Omppu ei häiriinny valosta ja äänistä ja lapset ovat virkeämpiä, joten voin lukea pidempään) sekä koko perheen yhteinen iltaharrastus - vanhempaintoimikunnan järjestämä vanhempi-lapsi liikuntakerho, jossa mies on yksi vetäjistä. Summa summarum, perheen yhteinen, kiireetön "laatuaika" (ai että mä vihaan tuota sanaa) on kertaheitolla lisääntynyt työ-, koulu- ja päiväkotipäivinä.

Itse ainakin kuulun niihin, joiden on väsyneenä usein helpointa heittäytyä sohvalle, antaa lasten touhuta keskenään "äiti on nyt väsynyt töistä" -syyllä ja ajoittaa perheen yhteinen laatuaika vapaapäiville. Se vain harvoin toimii, ainakaan meillä. Lieveilmiöitä on monia, kun "äiti on nyt väsynyt" -moodi laukaisee lapsissa huomionhaku-moodin... Jotenkin sitä aina unohtaa, että hyvän arjen resepti on hirveän helppo silloin, kun lapset ovat iloisia ja tyytyväisiä. Sitä unohtaa, miten siitä yhteisestä ajasta se energia imeytyy jokaiseen soluun ja yht'äkkiä sitä ei olekaan niin väsynyt. Että paljon kuluttavampaa on "levätä", kun lapset kitisevät huomiota, taistelevat keskenään tai yrittävät turhautuneena korvata vanhempien antamaa huomiota pelikoneilla... Jospa sitä kuitenkin nyt taas hetken muistaisi!

Hyvää arkea siis myös tälle viikolle! Olisi mukava kuulla myös teidän mietteitänne siitä, mistä se hyvä arki koostuu ja mitä niksejä teillä on arjen sujumiseen?

P.S. Hyvän arjen kulmakiviä ovat myös luotettava lastenvahti (ennen sen löytämistä ei edes ymmärrä, miten tärkeää se on, joten suosittelen: etsi kunnes löydät!) ja etukäteen hyvin suunniteltu ruokalista sekä kahvin mustana juomisen opettelu ;)

4 kommenttia:

  1. Viisaita mietteitä, "väsynyt äiti" ilmiö on aivan totta! Kumpa itsekkin muistaisi tuon seuraavan kerran kun tilanne taas iskee päälle... :)

    VastaaPoista

Suositut tekstit