google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Viikon vege

Meillä nyt vegeillään pääasiassa aina (muutamaa koukkausta kalan ja kanan suuntaan lukuunottamatta), mutta mites teillä? :) 

Vegereseptejä on pyydetty useasti, joten ajattelin aloittaa tällaisen postisarjan. Olkoot sitten ehkä, toivottavasti, inspiraationa ainakin jonkun perheen yhden viikonpäivän kasvisruoka-ateriaan. Koska sellaista viestiä sain, että ne saattaisivat olla välillä haasteellisia ideoida...

Tänään meillä syötiin
 


Linssi-kasvispataa

5dl keitettyjä punaisia linssejä (jos on kiire, niin voi käyttää oikotienä onneen Go Greenin valmiiksi keitettyjä)
1 punainen sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
kourallinen tuoretta korianteria
pienempi määrä minttua
1 keltainen paprika lohkottuna
1 vihreä paprika lohkottuna
1 kesäkurpitsa/munakoiso kuutioituna
tölkki, pari tomaattimurskaa
mustapippuria
tujaus limettiä
fetajuustoa
tomaattia

Kuullota sipulit oliiviöljyssä, lisää kasvikset. Kuullota. Mausta. Lisää tomaattimurska. Anna hautua hetki, vihannekset saavat jäädä vähän rapsakoiksi. Lisää linssit. Nosta suoraan tarjolle pöytään. Murenna päälle fetajuustoa sekä tuoreita tomaattilohkoja ja korianteria. Pirskottele vielä oliiviöljyä ja valmis. 

Vähän niin kuin ruoka ja salaatti samassa. Kaikki tykkää :) Etenkin äiti, kun tämä on niin helppo tehdä. En laita muuten ruokaan lainkaan suolaa, sillä tuoreet yrtit ja mausteet tuovat niin paljon makua, että juuston suolaisuus riittää mainiosti!

Kaapista löytyi ruokailun jälkeen onnen potku: palanen kuivahtanutta hiivaleipää. Joten pakkohan se oli hemmottella lapsia vielä köyhillä ritareilla (itsehän en siis missään nimessä moisiin kaloripommeihin koske ;)
Nam! Tuli ihan lapsuus mieleen... Köyhät ritarit, kermavaahto ja mansikkahillo <3


Makoisaa iltaa ystävät! Minulla on treffit erään sinisiin pukeutuneen herra Fazerin kanssa. Koska on kesä. Ja koska loma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut tekstit