google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

lauantai 13. heinäkuuta 2013

A Quick Hi!

Tervehdys junasta, tarkemmin sanottuna jostain Kauhavan tienoilta, (jossa pikapysähdyksen perusteella teinitytöt eivät skobaile, vaan ajavat mönkkäreillä).

Eilinen päivä oli melkoinen. Just sellainen, että toivoisi omistavansa koneen, jolla monistaa itsensä, että ehtisi joka paikkaan... Aivan liikaa viime hetken hoidettavia asioita sekä uimakoulun päättäjäispäivä, jossa vanhemmat olivat ylpeänä ihastelemassa opittuja taitoja.

Vanhempi lapsista, joka oppi pysymään pinnalla (eli uimaan koiraa, tai myyrää nykytermistön mukaan, niin että nenä pysyi pinnalla) toissa kesänä tuli nyt todella uimataitoiseksi. Nyt siis uidaan myyrää sujuvasti vähintään 10m, hypätään syvään altaaseen ja noustaan itse pinnalle ja uidaan sitten portaille, sukelletaan useampi metri pituussukellusta ja poimitaan esine metrin syvyydestä jne. Pienempi taas on nyt siinä "nenä pysyy pinnalla hetken" -vaiheessa, joka toivottavasti jalostuu siitä uimataidoksi ensi kesän myötä. Molemmat olivat asiallisen ylpeitä saavutuksistaan, palkaksi hyvästä työstä nautittiin jäätelöt kauniissa auringonpaisteessa ja mietittiin, miten kiva ja hyödyllinen taito se uimataito onkaan! 


Pienin pyöri mukana vähän sekopäisenä ja yritti hypätä altaaseen joka toisella silmänräpäyksellä... Marakattimarssin ihanat erivärilahje-leggarit olivat ale-löytö viime viikolta. Suloinen Vaahteramäen Eemeli pellavalakki on isoveljien peruja ja ostettu pikkukäsityöputiikista Porvoon vanhasta kaupungista.


Itse kaivoin kaapista pitkästä aikaa käyttöön kukkaprinttiteepparin. Ja sudin huuliin korallinpunaa. Kun oli niin kesäinen keli ja kaikkee.


Illalla tilanne oli sitten tämä ja nukkumaanmeno venyi pitkälle yöhön...


Lopulta ruokakasa ja kaikki muutkin mukaan tarvittava saatiin mahtumaan mukaan. Ja nyt ollaan VR:n sekoiluista huolimatta turvallisesti matkalla. Ei ihan niin vikkelään, kun Pendolinolipuillamme olisi päässyt, mutta hieman mukavammin, sillä en todellakaan suostunut vastaanottamaan korvausjunapaikkoja hujan hajan sieltä täältä, vaan vaadin koko perheen siirtoa Ekstra-luokkaan. Lopulta VR:llekin upposi, että lasten istuttaminen erilleen vanhemmista ei ole kenenkään edun mukaista - vähiten muiden matkustajien ;)

Jotta tsuk-tsuk. Kiskojen päässä siintää Rovaniemi :)






6 kommenttia:

  1. Onnistunutta vaellusta! Minä jään innolla odottamaan raporttia. Vaellus lasten kanssa nimittäin kiinnostaisi, mutta toistaiseksi ollaan tyydytty huomattavasti mukavampaan vaihtoehtoon eli pelkkään pihatelttailuun ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos N! Vaellus oli todella onnistunut! Raporttia seuraa myöhemmin, kunhan saan kuvia ladattua koneelle...

      Poista
  2. Onnellista reissua!
    ps. todella kiva toi sun kukkapaita!
    Marie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli todella onnellinen reissu, junassa ennen nukahtamistaan 5 -vuotias kysyi, että voidaanko me joskus tulla uudestaan ja tehdä nämä kaikki samat asiat kuin nyt... Oli mahtava kokemus. Vaikka luonnollisesti ei ihan siitä helpoimmasta päästä kuitenkaan.

      Poista
  3. Löysin blogiisi. Kivoja reissukuvia ja muitakin juttuja!
    Meilläkin esikoisella oli uiminen tän kesän hitti, kun oltiin pari viikkoa reissussa Välimerellä, niin tuo 6-vuotias lähes asui altaassa ja taidot kehittyivät huisisti.
    Hyvää kesää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me juuri miehen kanssa puhuttiin, että seuraava reissu voisi suuntautua jonnekin Välimeren seutuville... Viimeksi ollaan oltu lasten kanssa sillä ensimmäisellä ja ainoalla rantalomalla v. 2009. Me ollaan ehdottomasti enemmän aktiivilomailijoita, mutta kyllähän niitä vaellusmestoja sieltäkin löytyy :)

      Monella taitaa uimataito tarttua mukaan juurikin aurinko- tai mökkirannasta :)

      Poista

Suositut tekstit