google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

perjantai 4. huhtikuuta 2014

KEVÄÄN EKA



Mainitsinkin jo aiemmassa postauksessa, että korkkasimme vaelluskauden toissaviikonloppuna. Loistavaa! Kohteena oli yksi paikallisista parhaista mestoista: Pirunpesä. Lasten kanssa patikointiin Pirunpesä on kyllä aivan loistava kohde. Hienoja maisemia, jotka kiinnostavat lapsia (Salpausselkien alueella kun ollaan, niin paljon jääkaudenjälkiä maastossa, joista lasten kanssa riittää puhuttavaa), hyvät reitit ja erinomaiset nuotiopaikat (2kpl, toinen pienempi reitin keskivaiheilla ja toinen isompi ja paremmin varustellumpi reitin alkupäässä).

Tällä kertaa vedettiin todella helpoksi ruokailu ja pakattiin mukaan makkaraa (lihansyöjille), linssi-kasvissosekeittoa (kulkee helposti lämpimänä termarissa) sekä vaahtokarkkeja, suklaata ja digestivekeksejä s`moreseja varten. Niin ja kahvia ja kaakaota tietysti myös! 

Nopu on aina Nopu...

Omppu pien.

Luke on tällä hetkellä jänishammasvaiheessa - tiedättekö, kun etuhampaat ovat vaihtuneet rautahampaiksi ja ovat luonnottoman isot muihin hampaisiin verrattuna :)



Eväsretken linssi-porkkanasosekeitto 4:lle

5 porkkanaa
2 perunaa
2dl punaisia linssejä
1tl jeeraa
3 valkosipulinkynttä
1tl korianteria
ripaus chiliä
1l kasvislientä

Kuutioi porkkanat ja perunat, lisää kasvisliemen kanssa isoon kattilaan. Huuhdo linssit, keitä n. 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Suurruuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta jeeralla, chilillä ja korianterilla.


Aika lähelle autenttista jenkkiherkkua, s`moreseja, päästään, kun paahdetaan vaahtokarkkeja ja painetaan kuuma vaahtokarkki digestivekeksin ja Fazerin sinisen väliin. Mmmm-mmmm-mmm.


Vaahtokarkki ei maistu koskaan yhtä hyvältä kuin retkinuotiolla paistettaessa...





Pirunpesän valloittajat


Kesän vaellusreissustakin olemme miehen kanssa jo puhuneet, mutta Lappiin asti vaiko ei... Hmmm-hmmm. Toisaalta mikäs siinä olisi taas pohjoiseen päin suunnatessa. Onhan tässä aikaa vielä suunnitella ja käydä sopivia reittejä läpi. 






1 kommentti:

  1. Meillä on myös yksi hammastyyppi. Hampaat vaihtuivat tosi aikaisin, ovat hervottoman leveät ja ipana näyttää ihan majavalta. Niillä on kuulemma hyvä järsiä kaikkea.

    Kesän vaellukset on auki täälläkin, mutta ehdottomasti Lappiin asti mennään. Onko se sitten Ruotsin, Norjan vai Suomen lappi, onkin eri juttu :)

    VastaaPoista

Suositut tekstit