google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

maanantai 23. joulukuuta 2013

HAPPY HOLIDAYS!

Tuntuuko jostain toisestakin siltä, että joulukuun päivät ottavat suorastaan kiihdytysajot näin aattoa kohden? Minusta ainakin tuntuu juuri siltä! Tai sitten täytyy vain todeta, että aikataulutus ei ole paras puoleni ;) Mutta nyt alkaa kaikki olla kutakuinkin ready, bataattilaatikko on valmistumassa, valkosuklaamoussella täytetty jouluhalko odottaa kuorrutusta vaille jääkaapissa, kuusi on koristeltu ja kaunis, piparkakkutalo on koristeltu ja sen jälkeen erään pienen vikkelän otuksen toimesta koristeistaan riisuttu, lahjat ovat melkein paketoitu (aaton aaton parasta puuhaa on viimeisten lahjojen paketointi, tottakai) ja koti tuoksuu kuusipuulle ja hyasinteille. Joulu on todella ovella!




Tänä vuonna kaikki läheisimmät kokoontuvat meille, mikä on aivan ihanaa! Anoppi, omat vanhempani, siskoni puolisoineen ja pikkuveli mahdollisesti koirineen - kaikki saman pöydän ääressä. Jokainen kokkluailee jotain ja joulumenu on ehkä lähtenyt vähän lapasesta, tai riippuu tietysti siitä, minkälaiseen runsauden sarveen on tottunut :D Tämän joulun menu sisältää ainakin

graavilohta
mätiä, smetanaa ja sipulisilppua
punajuuripateeta
viikuna-mozzarellasalaattia
kinkkua
rosollia


kalkkunan rintafileetä ja glögikastiketta
bataattilaatikkoa
imellettyä perunalaatikkoa
lanttulaatikkoa
porkkanalaatikkoa
maksalaatikkoa

Buche de Noel eli jouluhalko
luumukakkua
juustoja ja tyrnihilloa


Odotettavissa on siis järkyttävä ähky, takuuvarmasti. Mutta aatto ei ole aatto ellei siihen sisälly ylensyöntiä - lahjoista en niin välitä ;)



Tänä jouluna tuntuu, että olen suorastaan kipeän kiitollinen kaikesta. Jotenkin tänä vuonna kaikki on ihanan tasaista, ei suurempia järkytyksiä, menetyksiä, elämän muutoksia - ja pitkästä aikaa omassa kodissa. Vaikka aina välillä sitä tuntuukin, että elämä potkii päähän, niin on sitä vain todettava, että kyllä sitä on saanut aika suurella kauhalla sitten kuitenkin. Erityisesti tämän tiedostus on lisääntynyt, kun olen tässä pari päivää lukenut Lumon hyväntekeväisyysjoulukamppikseen tulleita kirjeitä perheiltä, joista yhdelle (ja toivottavasti tulevaisuudessa monelle muulle) annamme joululahjaksi ilmaisen perhekuvauksen. Miten monta haavoittunutta ihmistä, väärin mennyttä elämää ja julmaa kohtaloa... Tarinoita, joissa joulu ei ole taianomainen juhla, vaan julmaa ivaa, joka naljailee kaikelle sille, joka itseltä on viety. Muutamia kyyneliä on siis vuodatettu sen äärellä, mutta myös imetty uutta voimaa omaan elämään sekä vahvaa uskoa siihen, että pienikin teko (vaikka sitten se perhekuvaus) voi olla yhden ihmisen unelman täyttymys ja se, että antaa pyytettömästi jollekin toiselle tuo aina tuplasti takaisin.




Rakkaus, ilo, huumori, onnellisuus, maistuvuus, yllätyksellisyys, herkullisuus, ihmetys, rauhallisuus ja ennen kaikkea kiitollisuus. Siinä meidän joulun teemat. Näistä jokaista toivon isolla kauhalla myös teille!

Hyvää joulua!

4 kommenttia:

  1. Tosi herkullinen menu! Huomista odotellen... Ihanaa joulua teidän perheelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! Toivottavasti teilläkin oli ihana joulu!

      Poista

Suositut tekstit