google-site-verification: googlea4d8d2b970e9e981.html

perjantai 10. lokakuuta 2014

VIIKON VEGE: LINSSI-QUINOAPIHVIT

Ei ole mikään salaisuus, että olen aivan hulluna kasvispihveihin. Parhaimmillaan niissa yhdistyvät ravintorikkaat ainesosat ja erittäin herkullinen maku. Taannoin halusin kokeilla jotain uutta linssipihviohjetta ja alunperin ajattelin lisätä linssien joukkoon toista suosikkiani, kesäkurpitsaa. Hetken mietittyäni päätin lisätä aineksiin vielä quinoan, joka on kuulunut perheemme suosikkeihin jo pidemmän aikaa. Yhdessä näistä muodostuukin varsinainen terveyspommi! Ja se maku... Todellista herkkua!

Periaatteessa pihveihin käyvät linssit kuin linssit, mutta älä käytä vihreitä linssejä - ne ovat kuivia ja mauttomia muussattuna. Punaiset ja ruskeat taasen jätte bra! Samaten voit hyödyntää lähestulkoon mitä tahansa keittiöstäsi löytyviä tuoreita yrttejä: persiljaa, korianteria, basilikaa, ruohosipulia... Itse käytin korianteria ja ruohosipulia, koska niitä oli valmiina ikkunalaudalla :) Melkein maailman parhaat papupihvit ovat ehdottomasti blogini suosituin postaus, mutta niihin sain aikoinaan palautetta kananmunan käytöstä, joka monelle kasvissyöjälle on ehdoton nounou. Nyt siis halusin tehdä näistä pihveistä täysin vegeversion. Meillähän syödään löyhästi lakto-ovo -linjan mukaisesti (joukossa myös kalaa ja ajoittain jopa kanaa, punaisen lihan käyttämättömyys on siis enemmän terveys- ja ekologisuus valinta, vaikka eettiset syyt toki tärkeitä ovat nekin), mutta välillä on kiva kokeilla jotain täysin vegaaniakin. Tässä versiossa siis taikinan pitää koossa - tadaa - perunajauho :D Sen käytöstä huolimatta paistaminen voi olla hankalahkoa, etenkin jos käytössäsi on teflonpannu. Itse tein niin, että tiputin suoraan valurautapannuun nokareen taikinaa ja painelin siinä paistolastan avulla muotoonsa. Valurautapannulla paistettaessa noihin muodostuu niin nopeasti rapea paistopinta, että pihvi pysyy helposti kasassa siitä huolimatta, että koostumus on löysä. Jollet kuitenkaan halua kikkailla paistotaitojesi kanssa etkä niin välitä siitä, onko taikinassa munaa/vehnää, niin lisää taikinaan yksi muna sekä pari ruokalusikallista-desi korppujauhoja, niin koostumus on jämäkämpi.


LINSSI-QUINOAPIHVIT 5:lle

2dl keittämätöntä quinoaa
2dl keittämättömiä (punaisia) linssejä
puolikas keskikokoinen kesäkurpitsa
keltainen sipuli
3-4kpl (tai maun mukaan) valkosipulinkynttä
reilu kourallinen tuoreita yrttejä
1tl jauhettua korianteria
1tl kurkumaa (kaunista väriä tuomaan)
1tl chiliä
1tl jeeraa
mustapippuria ja himalajan suolaa maun mukaan
1-2 rkl perunajauhoja eli riippuen siitä, miten nestemäistä taikina on
 (tai 1 muna ja n. 3rkl korppujauhoja)


1. Keitä quinoa ja linssit ohjeen mukaan.


2. Lohko kesäkurpitsa ja sipulit karkeasti ja surauta yrttien kanssa hyväksi "mömmöksi" - voit myös raastaa kesäkurpitsan ja sipulit hienoksi raasteeksi ja hienontaa yrtit joukkoon, mutta jos sinulta löytyy jonkinlainen monitoimi/raastinkone kotoa säästää se huomattavasti aikaa. VALUTA keittiöpyyhkeen sisällä ylimääräiset nesteet pois.


3. Lisää linssi-quinoamönjän mukaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Mausta ja lisää perunajauhot siivilän avulla. Muista maistaa! Eli lisää vielä maun mukaan suolaa/pippuria. Linsseihin ja quinoaan saa mielestäni jäädä hieman tekstuuria, mutta toki halutessasi voit muussata taikinaa sileämmäksikin.


4. Paista, mieluiten valurautapannulla, oliiviöljyssä kauniin kullanruskeiksi. Nauti tuoretomaattikastikkeen tai jogurttikastikkeen ja esim. kauden juureslohkojen kera. Nämä sopivat loistavasti myös pitaleivän väliin tai kasvispurilaisherkutteluun bataattiranskisten kanssa! 



Mitä sanotte, löytyikö papupihveille haastaja vai tuliko täysi huti? Kertokaahan mielipiteitänne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut tekstit